Як дізнатись про долю своїх прадідів та прабабусь, закатованих радянською владою

Працівники Державного архіву України представили інформаційний ресурс, котрий дозволяє ознайомитись з матеріалами по 56 997 жертвам політичних репресій в Україні.

Електронна система має назву “Український мартиролог ХХ ст.” і охоплює матеріали слідчих справ по репресованим жителям УРСР з 1920 по 1950 рр. з усіх обласних та центральних архівів України.

До переліку оцифрованих відомостей входять прізвище, ім`я та по батькові жертви політичного терору. Дається опис роду занять, фотокартки за наявності, посилання на архіви з іншими матеріалами, котрі можуть представляти інтерес для дослідника, а також інформацію, котра стосується питань реабілітації незаконно засуджених сталінсько-радянським режимом.

“Український мартиролог ХХ ст.” є відновленим і осучасненим проєктом, котрий розпочався з ідеї архівіста, доктора історичних наук Георгія Папакіна ще в 2006-у році.

https://youtube.com/watch?v=Sejk-rgbLLw%3Ffeature%3Doembed

У листопаді 2006 року ідею було підтримано Організаційним комітетом з підготовки та відзначення Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій і втілення її в електронно-пошукову систему відбувалось до 2008-го року.

Мешканці Кіровоградщини можуть перевірити прізвища своїх родичів і, можливо, дізнатись більше про свій власний рід на сайті Державної архівної служби України.

moderator https://www.with.news/

Разве можно передать словами то что не спето песней?
Разве можно спеть песню с ненаписаными словами?
Можно ли пройти океан с песней?
Ответ найдете на моем информационном ресурсе или при личном обращении.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours