Як проголосувати так, аби ваш бюлетень не визнали зіпсованим?

Місцеві вибори 25 жовтня 2020 року в Новоархангельській об`єднаній територіальній громаді відбуватимуться за новим Виборчим кодексом, з новими вимогами до системи голосування та з новою формою деяких бюлетенів.

Загалом, виборець Новоархангельської ОТГ отримає 4-ри бюлетеня для обрання депутатів та голови Новоархангельської об`єднаної територіальної громади, а саме:

  • обрання депутатів до Кіровоградської обласної ради
  • обрання депутатів до Голованівської районної ради
  • обрання депутатів до Новоархангельської об`єднаної територіальної громади
  • обрання голови Новоархангельської об`єднаної територіальної громади

По кандидатам на голову Новоархангельської ОТГ

Видається один бюлетень звичного вже зразку. Проглядаємо список, обираємо свого кандидата, ставимо в квадратику навпроти прізвища відповідну позначку.

По кандидатам в депутати місцевих рад – мешканців Новоархангельської ОТГ

До всіх трьох рівнів місцевих рад вибори на дільницях Новоархангельської ОТГ відбуватимуться по партійних списках.

Політичні партії, котрі мають обласного або районного рівня партійні осередки до 24-го вересня включно подають списки своїх кандидатів на реєстрацію до відповідних територіальних або окружних виборчих комісій.

Таким чином, виборець в Новоархангельській об`єднаній територіальній громаді, в день голосування отримає три складних, на перший погляд, виборчих бюлетеня з переліком партій та самих кандидатів в списку партій.

Отже, як правильно поставити позначку за свої політичні вподобання?

В кабінці для голосування проглядаємо бюлетень по вертикалі і обираємо політичну партію, котра викликає вашу довіру і в першому квадратику навпроти ставимо позначку.

Далі проглядаємо горизонтально і ознайомлюємось з прізвищами самих кандидатів. Фіксуємо відповідний номер кандидата і трафаретно вписуємо в другий квадратик.

Обрали кандидата під номером, скажімо “5” – вписуємо цифру “5”. Для людей літнього віку подібна трафаретна структура цифр знайома по конвертам поштових відправлень. Молоді, можливо, доведеться бути уважнішими.

Будь які інші варіанти позначення цифр або інших поміток в бюлетені зроблять бюлетень недійсним і ваш голос, в такому випадку не зараховується.

Існують два важливих уточнення.

  • ви можете не ставити цифру, котра відповідає тому чи іншому кандидату, лишивши відповідний квадратик порожнім. В такому випадку бюлетень вважатиметься дійсним, а ваш голос буде зарахований на підтримку самої політичної партії;
  • якщо ви допустили помилку, можете негайно, письмово звернутись до членів ДВК з проханням замінити бюлетень на новий. При цьому, в зіпсованому бюлетені член ДВК зобов`язаний негайно поставити відповідний штамп, скласти акт і зробити відмітку навпроти прізвища виборця у списку;

Право на заміну бюлетеня надається лише один раз.

Громадянська мережа “Опора” розробила якісні і вичерпні ілюстрації щодо того, як правильно робити відмітки:

Сподіваємось, вони стануть в нагоді і сутт`єво зменшать кількість зіпсованих бюлетенів на виборчих дільницях Новоархангельської об`єднаної територіальної громади.

moderator https://www.with.news/

Разве можно передать словами то что не спето песней?
Разве можно спеть песню с ненаписаными словами?
Можно ли пройти океан с песней?
Ответ найдете на моем информационном ресурсе или при личном обращении.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours